Verenigingen, evenementen, cultuur en erfgoed op de agenda

Zondag maken we tijd voor aflevering 3 van onze maandelijkse debatten in Café De Werft. Met de zomer in aantocht komen de mensen buiten, om een evenement bij te wonen bijvoorbeeld. Of om met de vereniging iets te organiseren. Of om aan sport te doen. Dat zijn dan ook enkele van de thema's die we deze maand aansnijden in 't is Geel en 't Kiest.

Verenigingen en sportverenigingen

Geel telt heel wat cultuur-, sport- en andere verenigingen. Heel wat van hen hebben nood aan ondersteuning: financieel, materieel en infrastructureel. Op welke manier krijgen ze die van de stad en hoe zou dat beter kunnen?

Evenementen

Aan evenementen geen gebrek in Geel. Zeker nu de zomer eraan komt loopt de kalender al gauw vol met een foodstruckfestival, een stadsfestival met springkastelen en oprtedens en openluchtconcerten aan de Bogaard. Is dat voldoende voor de Gelenaar, of misschien te veel? En wat kost dit aan de stad? En hoe worden externe organisaties aangespoord en ondersteund om iets te organiseren?

Cultuur

De Geelse historie en cultuur zit ingebed in de Gelenaars, of dat denken we toch. In hoeverre is de geschiedenis van de gezinsverpleging nog gekend bij de jonge en nieuwe Gelenaars? En worden er voldoende inspanningen geleverd om deze levendig te houden?

Erfgoed

Niet alleen immaterieel erfgoed, zoals de gezinsverpleging, maar ook  materieel erfgoed verdient aandacht. Maar wordt er voldoende ingezet op het behoud ervan? Zo zijn er de laatste jaren wel wat historische gebouwen verdwenen. En de kapel van Elsum staat al jaren te verkommeren, wachtend op subsidies van de hogere overheid. Wat kan daar aan gedaan worden?

 

Tijdens het 3de debat peilen we naar de visie en ambities van de Geelse politieke partijen: hoe willen zij de situatie verbeteren en welke acties krijgen prioriteit? Je komt het zondag 27 mei 2018 tussen 11u en 13u te weten in cultuurcafé De Werft en op Geel FM. Kom gerust langs om zelf deel te nemen aan het debat, of bezorg ons je vraag, reactie of opmerking via deze pagina.