In de startblokken

Tussen alle palmenmarktdrukte door maken we op zondag 25 maart 2018 twee uur tijd voor politiek. In het debatprogramma 't is Geel en 't Kiest, leggen we het vuur aan de schenen van de Geelse politici. Wie zijn ze, wat zijn hun ambities en wat vinden ze zelf van het huidige beleid? Maar vooral: hoe zouden ze het vanaf 2019 beter kunnen?

Kom naar het kick-off debat op zondag 25 maart van 11u tot 13u live vanuit Café De Werft en op Geel FM

Alle Geelse partijen tekenen present

Alle Geelse politieke partijen zullen vertegenwoordigd zijn tijdens het kick-off debat. Voor de meerderheidspartijen N-VA en CD&V zullen de respectievelijke lijsttrekkers Vera Celis en Ben Van Looveren plaatsnemen aan de tafel. Voor Open VLD is dat Lieselotte Thys en voor Vlaams Belang zal Ivan Wartel de honneurs waarnemen. Greet Daems zal als lijsttrekker voor PVDA deelnemen aan het debat. Ook de nieuwe initiatieven Beter Geel en De Brugpartij komen hun verhaal doen bij monde van respectievelijk Tom Vervoort en Tinne Van Gelder. Beiden niet als lijsttrekker - bij Vervoort is dat nog wel een optie - maar wel als afgevaardigde van hun partij. De lijsttrekker van De Burgpartij Dirk Kennis kan er niet fysiek bijzijn, maar we horen hem wel aan het woord. 

Voor publiek en persbank

Het programma wordt live voor publiek uitgezonden vanuit Café De Werft. Wie het programma wil bijwonen is van harte welkom in Café De Werft, de toegang is gratis. Het publiek zal ook de mogelijkheid hebben om het woord te nemen. Je kan het programma rechtstreeks beluisteren via Geel FM. Wie het op de radio of online volgt, kan reageren via de Facebook pagina van Geel FM en via www.geelkiest.be.

Aan de zijlijn zal het debat gevolgd worden door enkele leden van de pers. Zij zullen met een kritische blik hun pen ter hand nemen, maar kunnen ook tijdens de gesprekken tussenkomen met een gerichte vraag.

Kick-off debat op 25 maart 2018

Deze onderwerpen komen aan bod tijdens het eerste debat:

  • Voorstelling van de lijsttrekkers of afgevaardigden
  • Hoe zit het met de coalitie?
  • Terugblik op de huidige legislatuur
  • Ambities van de partijen en lijsttrekkers
  • Thema's en realisaties
  • De campagnepitch
  • Het besluit van de pers
  • Vooruitblik naar het volgende debat

Praktisch: kom langs of luister naar Geel FM!

Wens je het debat bij te wonen? Kom dan zondag 25 maart tegen 11u naar Café De Werft in Geel. Het programma start stipt om 11u en eindigt om 13u. Je kan het ook live beluisteren op Geel FM (FM 107 of www.geelfm.be). Heb je iets gemist? Vanaf dinsdag kan je de uitzending herbeluisteren op www.geelkiest.be