Blogs

Politici in debat over lokale economie, zorg, armoede en senioren

We zijn toe aan de 4de aflevering van de maandelijkse debattenreeks 't is Geel en 't Kiest. Deze maand behandelen we weer enkele thema's die iedereen aanbelangen. Rond de gesprekstafel nemen Geelse politici plaats van alle lokale partijen. Je kan het debat zondagochtend van 11u tot 13u live bijwonen in cultuurcafé De Werft, of het rechtstreeks volgen op Geel FM (FM 107 of www.geelfm.be). Wie het debat bijwoont kan vragen stellen en reageren vanuit het publiek. 

Verenigingen, evenementen, cultuur en erfgoed op de agenda

Zondag maken we tijd voor aflevering 3 van onze maandelijkse debatten in Café De Werft. Met de zomer in aantocht komen de mensen buiten, om een evenement bij te wonen bijvoorbeeld. Of om met de vereniging iets te organiseren. Of om aan sport te doen. Dat zijn dan ook enkele van de thema's die we deze maand aansnijden in 't is Geel en 't Kiest.

Van kerk en moskee tot hoogbouw in Geel.

Na tijdens het kick-off debat van 25 maart 2018 gepeild te hebben naar de ambities van de verschillende politici, gaan we op zondag 29 april van start met het eerste inhoudelijke debat. De mogelijke thema's en onderwerpen zijn legio, het was geen eenvoudige opdracht om een keuze te maken. Tijdens uitzending 2 van 't is Geel en 't Kiest hebben we het over patrimonium en stadsontwikkeling.

Geelse politici tonen hun ambities

Zondag 25 maart hielden we het eerste debat bij 't is Geel en 't Kiest. Van elke Geelse politieke partij nam er een lijsttrekker of afgevaardigde plaats aan de tafel. Het eerste debat bestond onder meer uit een terugblik naar de huidige legislatuur waarbij we zowel politici als Gelenaars vroegen wat er nu goed en minder goed loopt in onze stad. Heel wat thema's werden alvast oppervlakkig aangehaald, zoals mobiliteit, parkeerbeleid, ondersteuning van de lokale economie, armoede, het toenemend aantal inwoners en veiligheid. Deze en andere thema's komen aan bod in de volgende uitzendingen, waarbij dieper wordt ingegaan op de materie. 

In de startblokken

Tussen alle palmenmarktdrukte door maken we op zondag 25 maart 2018 twee uur tijd voor politiek. In het debatprogramma 't is Geel en 't Kiest, leggen we het vuur aan de schenen van de Geelse politici. Wie zijn ze, wat zijn hun ambities en wat vinden ze zelf van het huidige beleid? Maar vooral: hoe zouden ze het vanaf 2019 beter kunnen?